Trebuie incheiat contract cu o trupa nunta?
Multe cupluri care urmeaza sa se casatoreasca, doresc sa angajeze o trupa nunta pentru evenimentul lor. In aceste conditii, incep sa isi puna tot felul de intrebari in ceea ce priveste colaborarea cu formatia pe care o vor angaja.
Despre acest subiect vom discuta in randurile de mai jos. Dorim sa ajutam toate cuplurile care se afla in aceasta situatie, prin intermediul informatiilor pe care le oferim. Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea formatiei potrivite, nu ezitati sa cititi articolul pana la final.
Incheierea unui contract cu trupa nunta aleasa
Dupa ce fiecare cuplu isi face o lista cu formatiile preferate iar in cele din urma alege o formatie, urmeaza contactarea acesteia. Ei bine, va avea loc o discutie in care fiecare isi expune punctul de vedere.
De exemplu, mirii le spun celor din formatie cum isi doresc sa aiba loc evenimentul, ce asteptari au, etc. Membrii formatiei sau managerul lor le spune care sunt pretentiile formatiei (financiare si nu numai). Daca ambele parti cad de acord, urmeaza sa fie semnat un contract.
Desi in Romania se mai practica si mersul pe incredere, de preferat ar fi sa se semneze un contract intre cele doua parti. De obicei, la semnarea contractului se acorda si un avans din onorariul formatiei pentru respectivul eveniment.
Contractul trebuie sa cuprinda informatii foarte clare preucm data, locul si ora desfasurarii evenimentului. Sunt necesare datele fiecarei parti implicate in contract, si se precizeaza onorariul incasat de formatie. Daca se acorda avans, se mentioneaza si acest lucru, dar si cati bani s-au dat in avans.
Multe alte informatii sunt importante si se noteaza in contract. Vi le prezentam pe cele mai importante dintre acestea in continuare.
Ce alte informatii sunt notate in contract?
Un contract incheiat intre o trupa nunta si miri contine multe alte precizari foarte importante, iar cateva exemple sunt mentionate mai jos.
Asadar, numele formatiei, echipamentul folosit la eveniment si muzicienii care vor lua parte trebuie sa fie mentionate in contract. De asemenea, contractul trebuie sa contina un program de plati dar si o cauza clara de anulare si eventuale despagubiri si penalizari.
In contract se poate nota si este de preferat sa se noteze genul muzical cantat de catre membrii formatiei. Se poate mentiona de asemenea daca exista un playlist sau daca solistii si formatia canta melodii la cerere.
Se noteaza in contract si daca formatia canta la toata nunta sau canta doar o anumita perioada de timp. Exista situatii in care mirii doresc sa aiba si dj, care sa schimbe putin atmosfera dupa ce canta formatia o anumita perioada de timp.
Chiar si numarul pauzelor luate de catre muzicanti poate fi notat in contractul incheiat intre cele doua parti. Si fondul muzical rulat pe durata pauzei ar trebui sa fie notat in contractul respectiv.
Unii miri sunt mai pretentiosi si pot chiar sa solicite prin contract o anuita tinuta pentru membrii formatiei. De asemenea, formatia poate avea diverse cerinte speciale (meniu, alimentare cu energie, etc.).
Concluzie
Sa alegeti o trupa nunta nu este o sarcina imposibila. Trebuie insa sa va asigurati ca atunci cand faceti alegerea, semnati un contract cu formatia respectiva.
Este foarte important ca toate cerintele pe care le aveti sa fie notate in contract. De asemenea, si cerintele formatiei vor fi mentionate in contract.