Avantajele si dezavantajele LED-urilor pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri
Atunci cand isi aleg componentele sistemului de iluminat pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri, antreprenorii opteaza pentru LED-uri. Ce sunt becurile LED si elementele unei instalatii de iluminat LED? Becurile cu diode emitatoare de lumina sunt viitorul iluminatului pentru casa si birou.
Iluminatul cu LED-uri exista de mai bine de jumatate de secol. Inventat initial de Nick Holonyak Jr in 1962, evolutia si popularitatea LED-urilor au fost in crestere constanta.
Cu cat mai multi oameni aleg sa foloseasca LED-uri in ultimii ani, iluminatul LED devine rapid alegerea de top pentru expertii in iluminat, dezvoltatorii imobiliari si operatorii de unitati.
Despre acest tip de iluminat vom discuta in randurile de mai jos, si veti descoperi atat avantajele cat si dezavantajele sale.
Instalatii electrice pentru cladiri de birouri: Avantajele iluminatului cu LED-uri
Este cat se poate de evident faptul ca intr-o cladire de birouri, toate detaliile conteaza. Inclusiv sistemul de Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri. In momentul in care vine vorba despre iluminat, acesta este un aspect crucial, deoarece poate ajuta angajatii sa isi desfasoare mai bine treaba, sa fie mai productivi, etc.
In schimb, daca nu au o lumina foarte buna, pot fi demoralizati, sunt mari sanse sa nu se poata concentra sau sa nu vada cu exactitate. Cand vine vora despre iluminarea cu LED, exista zeci de avantaje care pot fi aduse in discutie, mai ales pentru cladirile de birouri. Vom enumera in continuare cateva exemple concrete:
1. Durabilitatea LED-urilor
Durabilitatea luminii cu LED este cel mai notabil avantaj in comparatie cu becul traditional cu incandescenta si cu lampa fluorescenta compacta. Luminile LED folosesc cu 90% mai putina energie decat becul traditional.
Studiile au aratat ca lumina LED are potentialul de a dura 50.000 de ore de functionare sau mai mult, ceea ce este echivalent cu un minim de 20 de ani, in functie de selectia si utilizarea produsului.
Becul traditional cu incandescenta are o durata de viata de 1.500 de ore, becurile fluorescente dureaza intre 8.000 si 10.000 de ore.
2. Reduce riscul de incendiu
Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri – Iluminarea cu LED-uri este optiunea mai sigura in comparatie cu becul traditional, luminile LED nu genereaza o cantitate mare de caldura. De fapt, nu genereaza aproape deloc caldura, doar acest lucru le face mai sigure pentru atingere.
Deoarece nu consuma atat de multa energie, au capacitatea de a functiona eficient pe sistemele electrice de joasa tensiune. Acest lucru reduce pericolele de siguranta electrica, cum ar fi arsurile sau incendiile.
3. Eco Friendly
Datorita duratei lungi de viata si eficientei energetice, luminile LED sunt mai ecologice decat becul traditional. Ambele lumini fluorescente contin mercur, care este periculos pentru mediu.
Pentru a elimina corect mercurul, este necesara o atentie si o atentie deosebita pentru a asigura siguranta publicului.
Aceste cerinte nu sunt necesare pentru LED-uri. LED-urile sunt de asemenea, fabricate din materiale reciclabile netoxice, ceea ce le face mai convenabile si mai prietenoase cu mediul.
4. Beneficii pentru sanatate
Cea mai buna sursa de vitamina D este lumina naturala, dar stiati ca o serie de cercetari stiintifice au dovedit ca persoanele care sunt expuse la lumina naturala sunt mai productive si mai creative.
Iluminatul cu LED poate imita lumina naturala produsa de soare, imitand prin urmare, beneficiile soarelui. Studiile au aratat ca oamenii din birourile cu iluminare naturala au fost mult mai productivi si creativi.
De asemenea, se stie ca iluminatul natural are beneficii pentru sanatate, cum ar fi ameliorarea depresiei, stresului si imbunatatirea tiparelor de somn.
Dezavantajele instalarii iluminatului cu LED
Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri – Atunci cand vine vorba despre LED-urile alese pentru instalatii electrice pentru cladiri comerciale, ne putem gandi si la dezavantaje. Unul dintre acestea este reprezentat de costul initial, care este mai mare decat cel al becurilor traditionale. Cu toate acestea, isi merita banii deoarece consuma mai putina energie.